Poker Texas Hold'Em Reguli pe Intelesul Tuturor
Texas Hold’Em este una dintre cele mai populare variante ale jocului de poker. In ultimii ani, acesta a crescut in popularitate si in cazinourile din Romania, fiind jucat de catre mii de utilizatori.
Inca nu ai jucat Texas Hold’Em, dar esti curios care sunt regulile si cum trebuie sa procedezi la masa de joc? Nu-ti face probleme, in acest articol iti prezentam tot ce trebuie sa stii despre aceasta varianta de poker.
Top Cazinouri Unde Poti Juca Texas Hold'Em
★9.8
Bonus 100% pana la 1.000 RON si 400 Rotiri Gratuite Cash
★8.6
★8.1
★8.0
Ce este Texas Hold'Em (Poker cu 2 carti)?
Se crede ca jocul poker Texas Hold’Em a aparut in Texas la inceputul secolului al 20-lea, de unde si numele. Initial, acesta se juca doar cu un pachet de carti standard, iar miza era una modesta. Popularitatea jocului a crescut insa destul de rapid si s-a extins dincolo de granitele Texasului, ajungand sa fie jucat pe tot continentul Americii.
Texas Hold’Em a cunoscut o prima ascensiune in jurul anului 1960, atunci cand acesta a fost introdus in cazinourile din Las Vegas. Si in acest moment, Las Vegas este cel mai important oras din lume atunci cand vorbim de jocuri de noroc, atragand jucatori din toata lumea, indiferent ca vorbim de poker sau jocuri de cazino de tip slot.
In prezent, poker Texas Hold’Em este unul dintre cele mai apreciate jocuri din lume, cu milioane de jucatori implicati, depasind ca popularite jocul de poker cu 5 carti.
Iata cateva aspecte importante ale jocului Texas Hold’Em:
In jocul de Texas Holdem poker online iti sunt distribuite 2 carti, cunoscute sub numele de „carti proprii”. Cartile iti sunt distribuite cu fata in jos si sunt folosite exclusiv de tine. Nu trebuie sa arati cartile celorlalti jucatori de la masa. Apoi, dealerul distribuie cinci carti comune cu fata in sus pe masa, in serii de pariere consecutive. Cartile cunoscute ca si „carti comune” sunt folosite de toti jucatorii de la masa pentru a-si completa mainile.
Un aspect distinctiv al regulilor Texas Hold’Em este structura de pariere, care se intinde pe parcursul rundelor de distribuire a cartilor comune. Jucatorii pot renunta, pot paria, pot mari pariul sau pot face alte actiuni in fiecare runda de pariere, in functie de mana pe care o au si de strategia pe care o aplica. Abilitatea de a citi mainile altor jucatori si de a lua decizii in functie de acestea este foarte importanta pentru succesul la poker Texas.
Reguli Texas Hold'Em - Desfasurarea jocului
Regulile Texas Hold’Em sunt relativ simple. In continuare, iti voi prezenta detaliat desfasurarea jocului, inclusiv faza de pre-flop, flop, turn, river si showdown.
- Pre-Flop – in aceasta faza primesti doua carti proprii in mana. Primul pariu il face jucatorul aflat in stanga dealerului. Tu ai optiunea de a paria, a renunta sau a creste miza. Pariurile se fac in sensul acelor de ceasornic pana cand toti jucatorii au plasat pariuri egale in pot sau au foldat (au renuntat la cartile proprii). Daca exista doi sau mai multi jucatori ramasi in joc dupa parierea in pre-flop, se trece la urmatoarea etapa: Flop.
- Flop – dealerul pune pe masa de joc primele trei carti comune, numite „flop”. Acestea sunt puse cu fata in sus, iar fiecare jucator are acum ocazia de a paria, a renunta, a verifica (check) sau a creste pariul, in functie de mana pe care o are. Primul pariu este facut de jucatorul aflat in stanga dealerului. Pariurile continua in sensul acelor de ceasornic pana cand toti jucatorii de la masa au plasat pariuri egale sau au renuntat.
- Turn – dupa ce parierea pe Flop este completa, dealerul mai arata inca o carte pe masa, numita „turn” si este afisata cu fata in sus. In aceasta etapa urmeaza o runda de pariere similara cu cea de pe Flop, incepand cu primul jucator din stanga dealerului. La fel, pariurile continua pana cand jucatorii au plasat pariuri egale sau au renuntat.
- River – dupa ce s-a efectuat parierea pe Turn, dealerul arata si a cincea carte si ultima, numita „River”. Se desfasoara ultima runda de pariere, similara cu cele anterioare.
- Showdown – daca sunt doi sau mai multi jucatori care au ramas in joc dupa runda de pariere „River”, are loc showdown-ul. Jucatorii ramasi in joc arata cartile proprii, iar mainile acestora sunt comparate pentru a determina castigatorul rundei si a potului. Jucatorul cu cea mai buna mana de cinci carti formata din cartile comune si cartile proprii castiga potul.
Reguli Texas HoldEm - Optiunile de pariere ale jucatorului
In jocul de poker online Texas Hold’Em ai mai multe optiuni disponibile, in functie de etapa in care se afla jocul. Iata ce optiuni sunt disponibile la Holdem poker:
- Verificare (Check) – atunci cand faci check, alegi sa nu pariezi, dar sa ramai in joc si iti pastrezi dreptul de a paria in runda curenta. Check-ul este posibil doar daca nu exista pariuri active in runda respectiva. Daca toti jucatorii aleg sa faca check, se trece in etapa urmatoare fara pariuri suplimentare.
- Pariu (Bet) – poti plasa un pariu daca nimeni altcineva n-a facut-o inaintea ta. Acest pariu bet stabileste suma pe care trebuie sa o plateasca (Call) ceilalti jucatori de la masa sau sa o creasca (Raise) pentru a ramane in joc.
- Plateste (Call) – atunci cand un jucator egaleaza pariul facut de tine, acesta plaseaza o suma de bani egala cu pariul tau. Acest lucru ii permite sa ramana in runda si sa vada urmatoarele carti fara a creste suma pariata anterior.
- Crestere (Raise) – poti creste suma pariata anterior de un adversar. Cresterea obliga ceilalti jucatori sa plaseze o suma mai mare de bani in pot pentru a ramane in runda. Dupa o crestere, jucatorii au optiunea de a egala pariul (Call), de a creste din nou (re-raise) sau de a plia (Fold).
- Fold (Aruncare) – un jucator poate decide sa foldeze si sa renunte la mana din runda de joc. Asta inseamna ca acesta nu mai este implicat in mana respectiva si pierde orice suma de bani pariata anterior.
Clasamentul celor mai bune maini la Poker Hold'Em
In acest joc de poker cu doua carti Texas Hold’Em, mainile sunt evaluate in functie de ierarhia mainilor de poker, care consta intr-o lista a celor mai bune maini posibile in ordinea descrescatoare a valorii lor. Iata clasamentul celor mai buni maini de Poker Hold’Em:
- Chinta roiala (Royal Flush) – este cea mai buna mana posibila in Poker si consta intr-o serie de cinci carti de aceeasi culoare, de la 10 la As: 10, J, Q, K, A.
- Chinta de aceeasi culoare (Straight Flush) – o chinta de aceeasi culoare inseamna o serie de cinci carti consecutive de aceeasi culoare. De exemplu: 4, 5, 6, 7, 8, toate de culoare neagra.
- Patru de acelasi fel (Four of a Kind) – mana este formata din patru carti de aceeasi valoare, precum 4 de As sau 4 de Popa: A, A, A, A, 5 sau K, K, K, K, 3.
- Full House – mana de full house este formata intr-un set de trei carti de aceeasi valoare si o pereche de doua carti de aceeasi valoare. De exemplu: 8, 8, 8, 5, 5.
- Culoare (Flush) – o mana de culoare este formata din cinci carti de aceeasi culoare, dar nu consecutive in valoare.
- Chinta (Straight) – o chinta este formata din cinci carti consecutive, dar nu de aceeasi culoare.
- Trei de acelasi fel (Three of a Kind) – este o mana formata din trei carti de aceeasi valoare. De exemplu: 10, 10, 10, 2, 5.
- Doua Perechi (Two Pair) – mana de doua perechi este formata din doua seturi de carti de aceeasi valoare. De exemplu: 2, 2, 4, 4, K
- O pereche (One Pair) – mana de poker este formata dintr-un set de doua carti de aceeasi valoare. De exemplu: K, K, 5, 8, 10
- Carte Mare (High Card) – daca niciuna din mainile de mai sus nu se aplica, castigatorul rundei este determinat de cea mai mare carte din mana sa. Daca doua maini sunt la fel de inalte, e compara urmatoarea cea mai mare carte si asa mai departe. De exemplu, dintr-o mana formata din „A, K, 6, 5, 2” si K, Q, J, 5, 6, castigatoarea este „A, K, 6, 5, 2”, deoarece A este mai mare ca K.
Sfaturi de joc in functie de mana de start
Perechi Mari
Perechi Medii
Perechile medii – 99, 88, 77 sunt considerate a fi maini puternice, dar care sunt mai slabe decat cele mari. Incearca sa joci mai prudent si sa-ti adaptezi strategia in functie de reactia adversarilor. Analizeaza actiunile acestora inainte de a lua o decizie, iar daca esti primul la actiune si nu exista pariuri mari, poti incerca sa egalezi sau chiar sa cresti putin miza.
Perechi Mici
Carti de aceeasi culoare
Cartile de aceeasi culoare au un potential ridicat pentru o mana de culoare, dar nu trebuie supraevaluate, deoarece e posibil sa nu reusesti sa faci culoare. Iti recomand sa joci agresiv daca esti intr-o pozitie buna la masa sau sa renunti daca pariurile facute de alti jucatori sunt extrem de mari.
Reguli Texas Hold'Em pentru alte variante de jocuri
Limit Texas Hold'Em
Blind – inainte de a incepe o runda, doi jucatori au obligatia de a face pariuri fortate numite blind-uri (big si small). Jucatorul din stanga dealerului plaseaza small blind-ul, iar jucatorul urmator plaseaza big blind-ul, care de obicei este de 2 ori mai mare decat small blind.
Distribuirea cartilor – fiecare jucator primeste de la dealer cate doua carti proprii. Ca in jocul normal de Texas Hold’Em, acestea sunt distribuite cu fata in jos, iar apoi urmeaza runda de pariere pre-flop.
Pre-flop – Jucatorul din stanga dealerului incepe jocul. Ceilalti jucatori pot alege sa egaleze big blind-ul (sa faca Call), sa creasca (Raise) sau sa renunte (Fold). Pariurile si cresterile sunt limitate la suma specificata pentru limita jocului.
Flop, Turn, River – Urmeaza rundele specifice de joc Texas Hold’em, prezentate mai sus. Mai intai dealerul pune pe masa 3 carti comune, apoi a 4-a si apoi a 5-a.
Showdown – Showdown-ul are loc doar daca ramane mai mult de 1 jucator in runda finala. Jucatorii ramasi isi arata cartile proprii, iar mainile sunt comparate pentru a determina castigatorul potului.
No Limit Texas Hold'Em
Pot Limit Texas Hold'Em
Pareri despre regulile Texas Hold'Em
Asa cum am spus si mai sus in acest articol, poker Texas Hold’Em este una dintre cele mai populare si jucate variante ale jocului de poker din lume. Este jucata atat de jucatori incepatori, cat si de jucatori experimentati in cadrul turneelor profesionale.