Ghid Complet Poker Omaha: Reguli si Sfaturi

Jocul de Omaha Poker este o alta varianta populara a jocului de poker, dar care are cateva caracteristici diferite fata de celebrul Texas Hold’Em. Am decis asadar sa facem pentru tine un ghid complet despre ce inseamna poker Omaha. Vei afla cum sunt evaluate mainile de poker, diferentele principale dintre Omaha si Texas Hold’Em, avantaje, dezavantaje, dar si sfaturi de care poti tine cont atunci cand joci.

logo nou betano negru
100% Bonus pana la 1.000 RON
logo superbet
Bonus 1.200 RON + 300 Rotiri Gratis
logo fortuna
Bonus 1200 Rotiri Gratuite

Ce este Omaha Poker?

omaha poker reguli si ghid complet de joc

Omaha este un joc de poker similar cu poker Texas Hold’Em. Singura diferenta dintre cele doua jocuri apare la numarul de carti primite in mana si la numarul de carti de pe masa de joc. Daca joci Omaha Poker, vei primi patru carti in mana in loc de doua, cum e la Texas Hold’Em. Practic, trebuie sa formezi o mana castigatoare folosind doua carti proprii din mana si trei carti din cele cinci carti care sunt puse pe masa.

Asadar, Omaha Poker este putin mai complex decat Texas Hold’Em, asta pentru ca sansele de a incepe cu o mana buna sunt mult mai ridicate.

Omaha are doua variante principale de joc, acestea fiind Omaha Hi si Omaha Hi-Lo. Pe scurt, in poker Omaha Hi, castigatorul potului este cel care are cea mai buna mana de Poker. De partea cealalta, in Omaha-Hi Lo, potul este impartit intre jucatorul cu cea mai buna mana si jucatorul cu cea mai slaba mana, daca cel din urma are o mana de joc care indeplineste anumite reguli.

Tipuri de Omaha Poker

Haideti sa trecem in revista si tipurile de Omaha Poker pe care le poti intalni in camerele de poker online:

 • Omaha Hi – este cea mai populara versiune a jocului de poker Omaha. Jucatorul care are cea mai buna mana castiga intregul pot.
 • Omaha Hi-Lo – aceasta varianta este putin diferita, in sensul ca potul este impartit intre jucatorul cu cea mai buna mana si jucatorul cu cea mai slaba mana (daca mana de joc respecta regulile prestabilite).
 • Pot-Limit Omaha – aici ai posibilitatea sa plasezi pariuri si sa faci mariri pana la valoarea potului. De exemplu, daca potul are o valoare de 500 de LEI, poti paria sau poti mari pariul pana la un total de 500 de LEI.
 • No-Limit Omaha – in No-Limit Omaha, poti face pariuri si mariri de orice valoare, ba chiar poti sa pariezi all-in.
 • Fixed-Limit Omaha – aici pariurile sunt fixe si nu poti face pariuri sau mariri (raise) mai mari decat limitele stabilite. De exemplu, intr-un joc cu Fixed-Limit cu limite de 1$/2$, pariurile si raise-urile sunt de 1$ in primele doua runde si de 2$ in rundele ulterioare.

Fiecare varianta de Omaha are reguli diferite, asa ca iti recomand sa le inveti inainte de a incepe sa joci la casino pe bani reali.

2.500 RON + 500 Rotiri Gratis
2.000 RON + 150 Free Spins

1.050 Rotiri + 3.000 RON Bonus

Omaha vs Hold'Em

Omaha Poker si Texas Hold’Em sunt foarte probabil cele mai populare versiuni de poker, insa ele au reguli diferite.

La Omaha Poker, fiecare jucator de la masa primeste in mana patru carti, in timp ce la Texas Hold’Em fiecare jucator de la masa primeste doua carti.

In Omaha Poker, un jucator trebuie sa foloseasca doar 2 carti din mana si doar 3 carti de pe masa de joc (care sunt pentru toti jucatorii). La Texas Hold’Em un jucator poate sa foloseasca cele 2 carti din mana si toate cele 5 de pe masa pentru a forma mana castigatoare.

Cea mai populara versiune de Texas Hold’Em este cea de No-Limit, in timp ce la Omaha Poker jucatorii prefera cel mai mult varianta de Pot-Limit Omaha.

Avand in vedere numarul de carti si combinatiile posibile, noi, cei de la cazino-uri.ro, suntem de parere ca Omaha Poker este o varianta ceva mai complexa decat cea de Texas Hold’Em.

Reguli de baza la Poker Omaha

Chiar daca sunt jocuri relativ diferite, regulile de baza ale jocului de Omaha Poker sunt asemanatoare cu cele pe care le intalnim Texas Hold’Em.

In continuare iti prezentam, pas cu pas, fiecare etapa a jocului, alaturi de regulile de la poker Omaha de care trebuie sa tii cont:

 1. Distribuirea cartilor – la inceputul fiecarei maini, fiecare jucator de la masa primeste patru carti de joc. 
 2. Pre-Flop – dupa ce jucatorii de la masa au primit cartile proprii, au posibilitatea de a alege sa ramana in joc, sa se arunce (Fold) sau sa faca raise (sa mareasca pariul).
 3. Flop – dupa ce runda preliminara de pariere s-a incheiat, dealerul aseaza pe masa de joc primele 3 carti. Aceasta runda este cunoscuta sub denumirea de „Flop”, iar jucatorii folosesc aceste carti, impreuna cu cele din mana lor, pentru a completa o mana de poker.
 4. Post-Flop – dupa afisarea cartilor de la runda „Flop”, urmeaza o alta runda de pariere. Jucatorii pot alege sa parieze, sa treaca sau sa faca fold, in functie de mana pe care o au si de strategia pe care o folosesc.
 5. Turn – dupa ce runda de pariere post-flop se termina, dealerul aseaza pe masa de joc o a patra carte comuna, denumita „Turn”. In acest moment, jucatorii de la masa pot folosi toate cele 4 carti comune de pe masa, impreuna cu cartile din mana lor pentru a forma cea mai buna mana de poker din acea runda.
 6. Post-turn – dupa afisarea „Turn-ului”, urmeaza o noua runda de pariere, similara cu cea prezentata anterior.
 7. River – dupa ce runda de pariere post-turn se termina, o a cincea si ultima carte este asezata pe masa, carte ce are denumirea de „River”.
 8. Etapa finala de pariere – dupa afisarea cartii „River”, urmeaza ultima runda de pariere. Jucatorii pot face diferite pariuri si apoi isi arata cartile pentru a determina castigatorul rundei.
 9. Showdown – Daca dupa runda de pariere a ramas mai mult de un jucator, are loc Showdown-ul. Toti jucatorii ramasi in joc isi arata cartile, iar mainile sunt comparate pentru a determina castigatorul.
 10. Castigatorul potului – castigatorul cu cea mai buna mana de poker castiga potul pus in joc.
reguli omaha

Evaluarea mainilor la Omaha Poker

In jocul Omaha Poker, mainile sunt evaluate conform ierarhiei mainilor de poker. Aceasta ierarhie consta intr-o lista a celor mai bune maini, in ordine descrescatoare. Iata cum sunt clasificate mainile de Omaha:

 1. Chinta roiala (Royal Flush) – cea mai buna mana de Omaha Poker posibila. Aceasta consta intr-o serie de 5 carti de aceeasi culoare, de la 10 la As: 10, J, Q, K, A. Nu exista nicio alta combinatie care poate sa bata aceasta clasare.
 2. Chinta de aceeasi culoare (Straight Flush) – o chinta de aceeasi culoare cuprinde o serie de 5 carti consecutive de aceeasi culoare. De exemplu: 5, 6, 7, 8, 9, toate de culoare rosie.
 3. Patru de acelasi fel (Four of a Kind) – aceasta mana contine 4 carti de aceeasi valoare, precum 4 de 8 sau 4 de Dama: 8, 8, 8, 8, 5 sau Q, Q, Q, Q, 3.
 4. Full House – O mana Full-House este formata dintr-un set de 3 carti de aceeasi valoare si o pereche de 2 carti de aceeasi valoare. De exemplu: 7, 7, 7, 4, 4.
 5. Culoare (Flush) – o mana de culoare este formata din 5 carti de aceeasi culoare, dar nu consecutive. De exemplu: 2, 4, 8, K, A de culoare rosie.
 6. Chinta (Straight) – o chinta este formata din 5 carti consecutive, dar nu de aceeasi culoare.
 7. Trei de acelasi fel (Three of a Kind) – este acea mana de joc formata din 3 carti de aceeasi valoare. De exemplu: 8, 8, 8, 2, 5.
 8. Doua Perechi (Two Pair) – mana de doua perechi contine 2 seturi de carti de aceeasi valoare. De exemplu: 5, 5, 8, 8, Q
 9. O pereche (One Pair) – mana de poker Omaha este formata dintr-un set de 2 carti de aceeasi valoare. De exemplu: Q, Q, 5, 4, 10
 10. Carte Mare (High Card) – daca la masa de joc nu exista niciuna din mainile prezentate mai sus, castigatorul rundei de joc este posesorul celei mai mari carti. Asul e cartea cea mai mare, urmata de popa, dama, etc. Spre exemplu, daca doi jucatori au in mana As, atunci se compara urmatoarea cea mai mare carte si asa mai departe.
maini poker

Strategii si tactici de joc

In jocul de Poker Omaha, exista mai multe strategii si tactici de joc pe care le poti aplica pentru a-ti creste sansele de castig.

Selectarea mainilor

Deoarece jocul de Omaha ofera 4 carti proprii in mana, exista mai multe combinatii posibile de maini decat la Texas Hold’Em. Asadar, este important sa fii selectiv in a-ti alege mainile cu care participi la o runda de joc. De preferat ar fi sa joci doar mainile care au potentialul de a forma o mana puternica, precum cartile de aceeasi culoare sau cartile de valori mari precum: A,A, K,K – K, K, Q, Q, etc.

Acorda atentie pozitiei de la masa

Pozitia pe care o ai la masa de poker Omaha este la fel de importanta ca si in cazul versiunii de Texas Hold’Em. Pozitia finala iti aduce mai multe avantaje, deoarece poti lua decizii bazate pe actiunile celorlalti jucatori de la masa de joc. 

Atunci cand pariezi, foloseste jetoanele in mod corespunzator. Deoarece este un joc cu 4 carti, poturile ajung de obicei la valori destul de mari, asa ca fii pregatit sa investesti jetoanele disponibile atunci cand ai o mana puternica.

Gestionarea mainii de joc

Asa cum spuneam si mai sus in acest articol, in poker Omaha primesti 4 carti in mana de joc. Desi ai mai multe decat la Texas Hold’Em, trebuie sa folosesti doar 2 dintre acestea si doar 3 carti comune din cele 5 de pe masa de joc. La Texas Hold’Em puteai folosi toate cele 5 carti de pe masa de joc.
Astfel, este esential sa-ti gestionezi cu atentie mana si sa evaluezi potentialul acesteia in fiecare runda de pariere. Fii constient de combinatiile posibile ale altor jucatori dar si de potentialul mainii tale in functie de cartile comune de pe masa.
Observa cu atentie cum joaca ceilalti jucatori de la masa si incearca sa identifici un model in jocul lor. E posibil ca unii jucatori sa joace la „bluf”, ceea ce poate fi in avantajul tau daca ai o mana buna si le platesti pariul ridicat.

Sfaturi pentru incepatori oferite de cazino-uri.ro

E clar ca nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca daca vrei sa joci Omaha Poker, te sfatuiesc sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

 1. Invata regulile jocului – ca la orice alt joc de noroc, trebuie sa incepi prin a invata regulile acestuia. Incepe prin a invata ierarhia mainilor de poker si apoi cu regulile specifice ale variantei pe care vrei sa o joci.
 2. Joaca maini puternice – deoarece este un joc de poker cu 4 carti in mana, exista mai multe sanse de a forma maini puternice. Pariaza in runde in care mana ta are potential mare de a forma combinatii castigatoare, cum ar fi carti de aceeasi culoare sau perechi mari (AA, KK)
 3. Deoarece la Omaha esti obligat sa folosesti doar 2 carti proprii din mana si doar 3 carti de pe masa de joc, este important sa intelegi potentialul mainii tale in fiecare runda de joc. Nu paria niciodata sume mari de bani pe maini care nu au un potential ridicat de a fi castigatoare.
 4. Uita-te atent la stilul de joc al adversarilor pentru a identifica daca acestia joaca serios sau joaca la „bluf”.
 5. Exerseaza – iti recomand pentru inceput sa incepi sa joci Omaha Poker gratuit. Gasesti diferite varianta de Omaha Poker complet gratuit, fara bani reali, la o simpla cautare a acestora pe un motor de cautare. Astfel, eviti pierderile financiare inutile.

Omaha Poker: Avantaje si Dezavantaje

Acum hai sa vedem si care sunt avantajele si dezavantajele jocului de Omaha card game.

Avantaje

 • Posibilitate de a forma maini puternice – ai mai multe sanse de a forma maini castigatoare, deoarece primesti 4 carti proprii in mana.
 • Daca joci varianta de Omaha Hi-Lo, ai posibilitatea de a genera mai multe maini castigatoare, deoarece in aceasta varianta poti castiga un pot atat cu cea mai buna mana posibila, cat si cu cea mai slaba mana. Insa aici trebuie sa respecti regulile stabilite de masa la care joci.
 • Poti adopta strategii agresive in poker Omaha datorita potentialului de a face maini puternice. Acest lucru poate fi avantajos atunci cand ai o mana de joc buna.
 • Exista mai multe oportunitati de a face „bluf” decat in Texas Hold’Em. Un bluf poate fi folosit pentru a-ti creste sansele de castig, dar e si foarte riscant in acelasi timp.
 • Poti dezvolta diferite abilitati strategice si de analiza, deoarece la Omaha Poker trebuie sa iei in considerare mai multe variabile.

Dezavantaje

 • Este un joc care necesita mult mai multa atentie decat Texas Hold’Em. Asta deoarece exista un numar mai mare de carti in mana si datorita cerintei de a folosi doar 2 carti din mana proprie si doar 3 carti comune de pe masa. Asadar, in cazul in care esti incepator in aceasta varianta de poker, iti poate fi putin mai greu sa inveti regulile generale.
 • Deoarece se folosesc doar 2 carti din mana, iti recomand sa nu joci maini slabe, maini care pot fi castigatoare in varianta de Texas Hold’Em.
 • Fiind un joc de noroc, poate crea o anumita dependenta. Nu juca niciodata mai mult decat iti permiti sa pierzi.

Alte variatii de poker

Exista mai multe tipuri de poker, fiecare cu reguli diferite.

Texas Hold’Em este fara dar si poate varianta de poker cea mai populara de pe tot globul. Aici, jucatorii primesc initial doua carti proprii, iar apoi pe masa de joc sunt asezate 5 carti (flop, turn, river). Acestia trebuie sa foloseasca cele 2 carti din mana si cele 5 carti comune pentru a forma cea mai buna mana de poker si pentru a castiga potul din runda respectiva.

Seven Card Stud – este acea varianta de poker online in care un jucator de la masa primeste 7 carti, dintre care doar 5 dintre ele fiind vizibile pentru ceilalti jucatori de la masa. La fel ca la Texas Hold’Em, jucatorul cu cea mai buna mana castiga premiul.

Razz este o alta varianta de poker, iar scopul este sa obtii cea mai slaba mana de poker posibila pentru a castiga potul. In aceasta varianta, cartile cu valori mici sunt cele mai bune, iar mana A, 2, 3, 4, 5 este cea mai buna mana.

Five Card Draw este varianta de poker in care primesti 5 carti in mana, ca apoi sa ai posibilitatea sa le schimbi. Poti sa le schimbi pe toate, sau doar una, doua, trei sau patru dintre ele. Exista de asemenea posibilitatea de a patra toate cartile, fara sa le schimbi. In final, jucatorul cu cea mai buna mana castiga potul. Acest joc de poker cu 5 carti este foarte popular in Romania.

Parerea noastra despre Poker Omaha

Fara dar si poate, jocul de poker Omaha este per total mai complex si captivant decat Texas Hold’Em. Asta deoarece iti sunt oferite 4 carti proprii in mana, ceea ce te face sa simti ca ai mai mult control asupra mainii de joc.

Procesul de formare al mainilor folosind doar 2 carti din cele 4 este mult mai complex decat la Texas Hold’Em, ceea ce face din aceasta varianta o optiune perfecta pentru jucatorii care prefera sa analizeze mai atent mainile de joc.

De mentionat totusi ca jocul de Poker Omaha este ceva mai dificil de inteles pentru incepatori. Tocmai din aceasta cauza iti recomandam sa inveti regulile de joc si sa te obisnuiesti cu mecanicile jocului inainte de a incepe sa joci efectiv pe bani reali.

Concluzie

In concluzie, Omaha este o varianta de poker similara cu Texas Hold’Em (daca ne gandim la ierarhia mainilor de poker). Diferenta majora vine insa in structura de joc: fiecare jucator de la masa primeste 4 carti in mana in loc de 2 (precum la Texas Hold’Em), ceea ce duce la o gama mai mare de maini posibile castigatoare.

Inainte de a incepe sa joci, este recomandat sa inveti regulile Omaha si sa experimentezi jocul in variante gratis, care se gasesc pe tot internetul.

Intrebari Frecvente

In final am pregatit pentru tine cateva intrebari frecvente despre Omaha Poker.

In Omaha, jucatorul primeste in mana 4 carti, in timp ce la Texas Hold’Em un jucator primeste doar 2 carti. De pe masa de joc, in poker Omaha jucatorul poate folosi doar 3 dintre ele, in timp ce la Texas Hold’Em le poate folosi pe toate 5.

Mainile de la Poker Omaha sunt evaluate conform ierarhiei generale a mainilor de poker. Aceasta ierarhie am prezentat-o mai sus in acest articol in „Evaluarea mainilor la Omaha Poker”. In ordine descrescatoare, de la cea mai buna la cea mai slaba mana: chinta roiala, chinta de culoare, patru de acelasi fel, full house, culoare, chinta, trei de aceeasi culoare, doua perechi, o pereche, carte mare.
Din pacate, raspunsul este nu. Nu toti operatorii de jocuri de noroc online din Romania ofera jocuri de poker, indiferent ca vorbim de poker Omaha sau alte variante de poker. Insa iti putem recomanda cativa operatori extrem de cunoscuti si apreciati precum: Pokerstars si 888poker. Acesti operatori sunt extrem de apreciati si la nivel mondial.
Structura de pariere in Omaha Hold’Em variaza in functie de varianta pe care o joci: No-Limit, Pot-Limit sau Fixed-Limit. In general, jucatorii de la masa pot face pariuri si raise-uri in pre-flop, dupa flop, dupa turn si dupa river si au optiunea de a se arunca (Fold) in orice moment. In varianta de Pot-Limit, jucatorii pot face pariuri sau raise-uri pana la limita potului actual, in timp ce la Fixed-Limit pariurile sunt fixate in functie de limitele stabilite pentru fiecare runda de pariere.

In jocul Omaha Hi, jucatorul care are cea mai buna mana castiga tot potul, in timp ce la Omaha Hi-Lo, potul se poate imparti intre jucatorul cu cea mai buna mana (High) si jucatorul cu cea mai slaba mana (Low). 

Content Writer – Casino
Salut! Eu sunt Sorin, iar pasiunea pentru jocuri video mi-a dat sansa de a incepe o cariera in domeniul content writing-ului. Avand cunostinte si despre cazinourile online, am decis sa intru in acest domeniu si sa va ofer informatiile necesare despre acestea.
Alte articole utile: