Reguli Barbut: Cum se Joaca + Regulament Complet

Jocul de barbut este extrem de apreciat si practicat mai ales in mediul offline. Jocul se bazeaza in general pe sansa, iar daca te intrebi care este regulamentul acestui joc, stai fara griji. In cele ce urmeaza am pregatit pentru tine un ghid complet despre cum se joaca barbut, dar si care sunt regulile de pariere.

logo nou betano negru
100% Bonus pana la 1.000 RON
logo superbet
Bonus 1.200 RON + 300 Rotiri Gratis
logo fortuna
Bonus 1200 Rotiri Gratuite

Ce este jocul de barbut?

cum se joaca barbut reguli complete de joc

Jocul de barbut, cunoscut ca si craps in limba engleza, este un joc extrem de popular in Romania. Acesta a fost practicat inca de pe vremea comunismului, cand jocurile de noroc erau ilegale la noi in tara. In acele timpuri, nu existau reguli specifice, dar odata cu trecerea anilor si a legalizarii jocurilor de noroc, s-au stabilit cateva reguli mult mai clare.

Chiar daca jocul este asociat in mare parte cu comunitatea roma, acesta se desfasoara si in cazinourile online live, pe o masa speciala de joc. Pe aceasta masa, jucatorii pot paria fie impotriva casei, fie impotriva altor jucatori. Jocul de barbut online si offline se joaca cu o pereche de zaruri.

In jocul de barbut participantii trebuie sa arunce zarurile pentru a obtine diferite combinatii. In functie de rezultatul aruncarii, jucatorul care a pariat poate castiga o suma de bani. Bineinteles ca exista si posibilitatea esecului, la fel ca si in cazul altor jocuri de noroc.

2.500 RON + 500 Rotiri Gratis
2.000 RON + 150 Free Spins

1.050 Rotiri + 3.000 RON Bonus

Reguli barbut - Cum se joaca?

Scopul jocului de barbut este cel de a paria pe rezultatul aruncarii celor doua zaruri. Cand ai calitatea de aruncator, trebuie ca tu sa arunci cele doua zaruri pe masa de joc. Aruncatorul nu se stabileste aleatoriu, ci jucatorii vor arunca cele doua zaruri pe rand.

Jucatorii pot plasa pariuri pe diverse rezultate posibile, cum ar fi pe suma totala a zarurilor, pariuri impotriva aruncatorului sau pe anumite combinatii. Exita un total de 36 de combinatii posibile ale zarurilor, iar suma unui aruncari se va situa intre 2 si 12.

La barbut exista trei situatii care pot fi intalnite dupa aruncarea zarurilor:

  1. Natural – daca zarurile aruncate au un total de 7 sau 11, inseamna ca ai castigat runda si mai poti da inca o data cu zarurile.
  2. Craps – daca zarurile pe care le-ai aruncat au un total de 2, 3 sau 12, inseamna ca ai pierdut runda, dar mai poti da inca o data cu zarurile.
  3. Point – daca zarurile au un total de 4, 5, 6, 8, 9 sau 10, inseamna ca trebuie sa dai cu zarurile din nou, pana cand obtii din nou acelasi rezultat. Daca intre timp ai aruncat zarurile si ai obtinut suma de 7, atunci runda de joc este pierzatoare.

Daca barbutul nu ti se pare totusi un joc prea interesant, iti recomand un alt joc cu zaruri. Este vorba despre table (backgammon. Am si facut un articol special despre cum se joaca table online, dar si offline, intre prieteni.

Barbut reguli si tipuri de pariuri

In continuare, iti voi prezenta regulile la cele mai populare tipuri de pariuri care pot fi plasate la barbut.

Pass Line

La acest pariu mizezi pe faptul ca suma zarurilor aruncate va fi de 7 sau 11. Bineinteles ca in cazul in care suma va fi de 7 sau 11, pariul pe Pass Line este castigator.

Daca suma va avea o valoare de 2, 3 sau 12 din prima aruncare, atunci pariul pe Pass Line este pierzator.

Daca rezultatul aruncarii este altul, atunci acesta devine „point”. Urmeaza apoi ca jucatorul sa arunce cu zarurile pana in momentul in care va obtine valoarea 7 sau valoarea de „point”. Valoarea 7 va fi considerata castigatoare, iar valoarea „point” va fi considerata pierzatoare.

Don't Pass Line

Pariul de Don’t Pass Line este opusul lui Pass Line si practic pariezi „impotriva” aruncatorului. Daca aruncatorul obtine o suma de 7 sau 11 din prima aruncare, pariul este pierdut.

Daca aruncatorul obtine o suma de 2 sau 3 din prima aruncare de zaruri, pariul este castigator.

Daca aruncatorul obtine suma de 12 din prima aruncare, atunci pariul este considerat ca fiind neutru.

Restul rezultatelor sunt considerate „point”. In aceasta situatie, pentru a castiga pariul, va trebui sa arunci zarurile pana cand apare valoarea „point”. Daca insa apare valoarea 7, pariul este pierdut.

Come

Pariul Come este asemanator cu Pass Line, dar diferenta este ca poate fi plasat dupa prima aruncare a zarurilor, chiar daca point-ul a fost deja stabilit.

Daca in urmatoarea aruncare, suma zarurilor este 7 sau 11, pariul Come este castigator, iar daca suma aruncata este 2, 3 sau 12, pariul Come este pierzator. Daca zarurile vor avea alte valori, atunci acestea devin din nou point. Astfel, pariul Come ramane in picioare, iar jucatorul care a pariat trebuie sa astepte ca aruncatorul sa arunce din nou point-ul pentru a castiga. Daca valoarea de 7 apare inaintea point-ului, pariul va fi pierdut.

Don't Come

La fel ca si la pariul Come, pariul Don’t Come vor fi plasate dupa prima aruncare a zarurilor.

Daca un jucator pariaza pe Don’t Come, iar urmatoarea valoare aruncata de catre aruncator este 2 sau 3, atunci pariul este castigator.

Daca suma zarurilor aruncate de catre aruncator este 7 sau 11, pariul este necastigator.

Daca suma zarurilor este de 12, avem parte de un pariu neutru, iar jucatorul care a pariat pe Don’t Come primeste miza inapoi.

Daca suma zarurilor va fi point, pariul pe Don’t Come ramane activ. Jucatorul care a pariat pe Don’t Come castiga atunci cand aruncatorul obtine un 7 inainte sa obtina point-ul.

Pariuri pe Numar

Pariurile pe numar in jocul de barbut sunt acele pariuri care sunt plasate exact pe valoarea rezultata in urma aruncarii zarurilor.

Pariul Field

Acest tip de pariu este unul simplu. Daca dupa ce aruncatorul arunca zarurile se obtine suma de 2, 3, 4, 9, 10, 11 sau 12, jucatorul care a pariat pe field castiga pariul.

Daca suma rezultata din aruncare este 5, 6, 7 sau 8, pariurile plasate pe Field sunt automat pierdute.

Big 6 si Big 8

Cele doua pariuri, Big 6 si Big 8 se refera la acel tip de pariu in care pariezi ca un anumit numar va fi aruncat inainte ca 7 sa fie aruncat.

Big 6 – acest pariu inseamna ca un 6 va fi aruncat pe zaruri inainte ca 7 sa apara pe masa de joc. Daca suma aruncata de catre aruncator este 6, jucatorii care au pariat pe Big 6 castiga pariurile.

Big 8 – acest pariu inseamna ca un 8 va fi aruncat pe zaruri inainte ca 7 sa apara pe masa de joc. Daca suma aruncata de catre aruncator este 8, jucatorii care au pariat pe Big 8 castiga pariurile.

Sfaturi joc barbut pentru incepatori

reguli barbut

Iata cateva sfaturi de care poti tine cont daca esti un incepator la barbut joc:

  1. Invata aceste reguli barbut – este cel mai important sfat de care trebuie sa tii cont. Inainte de a incepe sa joci, asigura-te ca ai inteles regulile prezentate mai sus. Este necesar sa intelegi desfasurarea jocului, dar si sa cunosti tipurile de pariuri disponibile
  2. Pariaza simplu – daca esti incepator, concentreaza-te pe pariurile mai simple.
  3. Invata probabilitatile de a obtine o anumita suma – exista mai multe combinatii de zaruri si mai multe rezultate posibile. Invata aceste probabilitati pentru a lua decizii mai informate atunci cand plasezi pariuri.
  4. Seteaza-ti un buget de joc si respecta-l cu strictete. Nu paria niciodata mai mult decat iti permiti sa pierzi si nu te imprumuta niciodata pentru a juca jocuri de noroc.
  5. Joaca cu prudenta – jocul de barbut este un joc de noroc, iar rezultatele aruncarilor de zaruri sunt complet aleatorii. Nu exista o modalitate de a obtine un zar anume.
  6. Joaca responsabil – joaca in mod responsabil, seteaza limite de timp si de bani pentru a evita impactul negativ asupra finantelor si vietii tale.

Concluzie

In concluzie, in momentul in care vrei sa incepi sa joci barbut online, este recomandat sa cunosti regulile jocului si care sunt tipurile de pariuri disponibile.

In jocul de barbut exista o multime de pariuri disponibile, inclusiv pariuri Pass Line / Don’t Pass Line, plus altele explicate mai sus in acest articol.

Iti recomandam sa joci barbut in mod responsabil, sa-ti setezi un buget de joc si sa-ti setezi limite de timp pentru sesiunile de joc.

Reguli barbut: Intrebari Frecvente

Ti-am pregatit la final cateva intrebari frecvente despre jocul de barbut.
Da, la operatorii de jocuri de noroc din Romania poti juca barbut. Il gasesti sub denumirea de „Craps” si se gaseste la Superbet, Betano sau Unibet. Jocul poate avea mai multe variante, iar fiecare operator in parte are avantajele sale.

Pass Line este pariul plasat pe faptul ca aruncatorul va obtine o suma de 7 sau 11 din prima aruncare. Pariul de Don’t Pass Line este un pariu plasat pe faptul ca aruncatorul va obtine o suma de 2 sau 3.

De obicei, la operatorii de jocuri de noroc online din Romania, platile pentru aceste doua pariuri sunt calculate in cota 2. Asta inseamna ca daca ai pariat 100 de LEI pe unul dintre aceste pariuri, iar acesta este castigator, primesti miza inapoi (100 LEI) si castigul (100 LEI).

Obiectivul principal al jocului de barbut este de a paria pe rezultatele aruncarilor de zaruri si de a anticipa care vor fi aceste rezultate. Jucatorii care plaseaza pariuri incearca sa le castige prin prezicerea sumelor obtinute din aruncarea zarurilor si a modului in care acestea afecteaza desfasurarea jocului.

„Crap Out” este termenul folosit atunci cand aruncatorul a obtinut o suma de 2, 3 sau 12 din prima aruncare.

Content Writer – Casino
Salut! Eu sunt Sorin, iar pasiunea pentru jocuri video mi-a dat sansa de a incepe o cariera in domeniul content writing-ului. Avand cunostinte si despre cazinourile online, am decis sa intru in acest domeniu si sa va ofer informatiile necesare despre acestea.
Alte articole utile: