Strategii Loto - Cum sa Castigi la Loto

Lumea jocurilor de noroc online s-a dezvoltat mult in ultimii ani. Nu degeaba, pariurile pe loto online au devenit o optiune tot mai populara printre jucatori, iar acestia cauta diverse strategii loto pentru a-si imbunatati sansele de castig.

In cele ce urmeaza, vom incerca sa-ti raspundem la intrebarea „Cum castigi la loto?. Iti vom prezenta diverse strategii, sfaturi, dar si multe alte informatii utile care te vor ajuta sa-ti cresti sansele de castig.

logo nou betano negru
100% Bonus pana la 1.000 RON
logo superbet
Bonus 1.200 RON + 300 Rotiri Gratis
logo fortuna
Bonus 1200 Rotiri Gratuite

Cum sa castigi la loto?

cum sa castigi la loto

Loto online a introdus o serie de optiuni care reusesc sa imbunatateasca  atat experienta de joc, cat si sansele de castig ale jucatorilor. De exemplu, la majoritatea cazinourilor online care ofera jocuri de loto, ai posibilitatea de a selecta rapid si usor numerele preferate. De asemenea, poti vedea rezultatele extragerilor anterioare si ai acces la fel si fel de statistici pentru fiecare tip de loterie in parte. 

Daca vorbim de strategii de castig la loto si sfaturi, trebuie sa iti spunem ca jocul de loto este in primul rand un joc de noroc. Asadar, castigul nu va fi niciodata garantat, indiferent de ce strategie alegi. Totusi, poti lua anumite aspecte in considerare pentru a-ti mari sansele de castig. Aici putem mentiona intelegerea regulilor unei loterii, a probabilitatilor de castig, stabilirea unui buget de joc, plus alegerea numerelor intr-un mod strategic sau chiar in functie de anumite statistici.

Unele platforme de loto online ofera statistici despre numerele care anterior au fost castigatoare, numerele care nu s-au extras, cele mai frecvente perechi de numere sau despre cele mai frecvente perechi de numere consecutive. Consulta aceste statistici pentru a te informa si a lua decizii mai bine fundamentate atunci cand alegi numerele.

Analizeaza rezultatele extragerilor anterioare pentru a observa modele sau tendinte in numerele castigatoare, chiar daca acest lucru nu garanteaza succesul in extragerile viitoare.
Un alt lucru pe care poti sa-l faci pentru a-ti mari sansele de castig este sa profiti de bonusuri si promotii. Unele cazinouri online ofera bonusuri speciale care se pot folosi si la jocurile de loto. Profita de acestea pentru a-ti creste sansele de a castiga fara a cheltui mai multi bani.
2.500 RON + 500 Rotiri Gratis
2.000 RON + 150 Free Spins

1.050 Rotiri + 3.000 RON Bonus

Care sunt sansele reale de castig la loto?

In general, sansele de a castiga la loto variaza in functie de loteria online la care joci si regulile acesteia.

De exemplu, din punctul nostru de vedere, ai mai multe sanse de castig la o loterie in care se extrag 10 numere din 20 (precum Win For Life Italia) sau 20 de numere din 70 sau 80 posibile (precum Grecia Keno sau Polonia Multi Multi) decat la o loterie clasica precum cea romaneasca: loto 6/49. Asta deoarece exista o probabilitate mai mare ca numerele tale sa fie extrase, avand in vedere numarul total de numere extrase.

Chiar daca in general jocurile de loto online sunt concepute pentru a fi in avantajul cazinourilor, te poti folosi de strategii si statistici pentru a-ti creste sansele de castig pe termen lung.
Asa cum am spus si putin mai sus, jocul de loto este un joc de noroc, iar castigul este determinat in mare parte de sansa. Asadar, ar trebui sa fii realist in privinta sanselor de a castiga la loto online si sa nu te astepti la castiguri garantate.

Iata ce sanse de castig ai la unul dintre cele mai apreciate jocuri de loto online de la noi din tara:

 • Ungaria Putto 8/20 – la acest joc de loto, trebuie sa alegi 8 numere dintr-un total de 20 posibile. Asadar, numarul total de combinatii posibile este dat de combinatia de 20 luate cate 8. Asadar, exista 125.970 moduri unice de a alege 8 numere din totalul de 20. Daca exista 10 combinatii castigatoare probabilitatea de castig este de doar 0,0000794 (10/125.970). Cu cat alegi mai putine numere si cu cat este mai mic numarul total de numere din care poti alege, cu atat sansele de castig sunt mai mari.

Top strategii de castig la loto prezentate de cazino-uri.ro

strategii sa castigi la loto
Iata cateva strategii de castig la loto pe care poti sa le aplici pentru a-ti mari sansele de castig.

Strategia Martingale la loto

Aceasta strategie functioneaza cel mai bine atunci cand joci doar la o loterie online si doar pe un sistem de pariere in care beneficiezi de fiecare data de aceleasi cote.

In primul rand, la Martingale trebuie sa-ti stabilesti un buget fix de joc. Aceasta presupune dublarea mizei dupa fiecare runda de joc pierzatoare, fiind potrivita pentru jocuri loto cu cote de 2. Ca sa-ti dau un exemplu concret, cel mai bine s-ar putea sa functioneze la loteria Win For Life 10/20, unde un numar ales are o cota de 2.

Daca ai un buget de joc de 640 de LEI, iar miza initiala este de 10 LEI, vei putea folosi Martingale in felul urmator:

 • Pariezi initial pe un numar valoarea de 10 LEI
 • Daca ai pierdut, pariezi 20 de LEI
 • Daca ai pierdut, pariezi 40 de LEI
 • Daca ai pierdut, pariezi 80 de LEI
 • Daca ai pierdut, pariezi 160 de LEI
 • Daca ai pierdut, pariezi 320 de LEI
De exemplu, daca ai pierdut primele 4 pariuri (10+20+40+80, adica 150 de LEI), apoi pariezi 160 de LEI (deci pariurile totale au valoarea de 310 de LEI), iar acesta este castigator, vei castiga 320 de LEI, deci un profit de 10 LEI.
Desi poate suna destul de bine, trebuie sa tii cont de anumite aspecte:
 • In cazul in care ai prins o serie de 6 runde necastigatoare, pierzi intreaga balanta de pe cont
 • La fiecare pariu castigator obtii un profit oarecum mic
 • E posibil sa investesti foarte mult timp pentru castiguri nu foarte mari

Strategii pe baza probabilitatii matematice

Exista teorii care spun ca, daca tinem cont de probabilitatile matematice, putem creste sansele de castig la loto online. Principiul de baza este sa alegem numere cat mai aleatoare, dar cu anumite conditii:

 1. Sa alegi atat numere mici cat si numere mari – la loteriile de genul Grecia Kino 20/80 sau Polonia Multi 20/80, cele mai mari sanse sunt sa ai 10 numere sub 40 si 10 numere peste 40 sau cateodata cate 5 din grupa 1-20, 21-40, 41-60 sau 61-80. Insa e destul de clar ca acest lucru nu se va intampla mereu, dar fiind situatia cu cea mai mare probabilitate, ar trebui sa alegi numerele conform acestei probabilitati. De exemplu, ai putea alege numere de genul: 2, 6, 10, 14, 18, 24, 28, 32, 36, 40, 45, 50, 53, 58, 61, 65, 69, 71, 75, 80.
 2. Sa alegi un numar egal de numere pare sau impare – exact ca in strategia prezentata anterior, cea mai mare probabilitate la o loterie 20/80 este sa se extraga 10 numere pare si 10 numere impare. De exemplu, in loc sa alegi o secventa de numere 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23 ai putea alege 4, 10, 19, 26, 31, 40, 47, 54, 65, 79. E clar ca acest lucru nu garanteaza un castig, dar suna mult mai bine decat daca ai paria pe secventa de numere impare.

Numere fierbinti, reci si alte tendinte

In cazul strategiilor bazat pe numerele fierbinti sau reci, jucatorii sunt impartiti in doua tabere diferite. Unii dintre ei spun ca este bine sa pariezi pe numerele care sunt „reci” (care nu au mai fost extrase de mult timp). Altii spun ca este bine sa pariezi pe numerele fierbinti (care ies in majoritatea extragerilor).
Insa analizand rezultatele mai multor loterii online, am observat ca unele numere se extrag mult mai des decat ar fi normal. In acest caz, eu cel putin as paria mai degraba pe numerele fierbinti.
Ca sa vezi ce numere sunt extrase mai frecvent, acceseaza platforma online a unui cazino care ofera jocuri de loto online si foloseste-te de statisticile oferite. De exemplu, la Grecia Kino 20/80, se intampla deseori ca un numar sa fie extras 3 extrageri la rand, dar se intampla foarte rar ca acel numar sa fie extras si a patra oara. Tot la Grecia Kino 20/80 am putut observa ca pe termen lung, 28% din numerele care au iesit la o extragere vor fi extrase si la urmatoarea.
Insa tine cont de faptul ca aceste statistici se refera la situatii pe termen lung, cum de altfel si scrie pe platforma cazinoului. Statisticile rundelor loto sunt stabilite pe baza ultimelor 100 de extrageri.

Pariuri pe combinatii de numere

Aceasta strategie presupune plasarea mai multor bilete la aceeasi extragere, facand combinatii de numere din grupe diferite. O loterie la care se aplica destul de bine aceasta strategie este Letonia Keno 20/62, deoarece se extrag 20 de numere din 62 posibile.

Va trebui sa alegi trei grupe de numere. De exemplu: „2, 4, 6, 8” – „33, 38” – „53, 58”. Fa combinatii de cate 3 numere selectand cate un numar din fiecare grupa. In total, vei avea 16 combinatii posibile: „2, 33, 53” , „2, 38, 58”, „4, 33, 53”, „4, 38, 58” etc. La Netbet, sistemul de 3/3 la Letonia Keno 20/62 are o cota de 31. Daca pariezi cate 1 LEU pe fiecare combinatie posibila, iar daca iese cel putin o combinatie castigatoare, vei avea un profit total de 15 LEI.

Sfaturi utile daca vrei sa castigi la loto

Daca vrei sa-ti maresti sansele de castig la loto, dar si posibilele castiguri, tine cont de urmatoarele sfaturi:

 1. Acorda o mare atentie cotelor oferite – cotele oferite la loto online pot diferi destul de mult de la un cazino online la altul. De exemplu, la Ungaria Putto 8/20, pentru un singur numar la Betano ai o cota de 2.4, in timp ce la Superbet ai o cota de doar 2.28
 2. Fii atent la taxe! – daca posibilul tau castig depaseste valoarea de zeci de mii de LEI, imparte miza pe mai multe bilete. In cazul in care castigi acea suma de bani, vei plati mult mai putin impozit pentru jocuri de noroc decat daca ai lasa toata miza plasata pe un singur bilet.
 3. Joaca online – este mult mai bine sa plasezi bilete la loto online, deoarece nu platesti taxa de 5% care este perceputa in agentiile fizice.
 4. Plaseaza pariuri in sistem – desi este tentant sa pariezi doar 2 LEI si sa obtii sume enorme, sansele de a castiga un astfel de pariu sunt extrem de reduse. Adauga pe biletul de pariuri mai multe sisteme astfel incat sa obtii un castig consistent daca sunt extrase toate numerele, dar sa castigi si o suma mai mica de bani daca ies doar cateva numere.
 5. Stabileste un buget clar de joc – nu juca niciodata banii pe care nu ti-i permiti sa-i pierzi si nu depasi niciodata bugetul stabilit.
 6. Alege tipul de joc loto potrivit – opteaza pentru o loterie care corespunde cel mai bine nevoilor tale in materie de joc si intereseaza-te inainte daca poti aplica strategiile prezentate mai sus.

Concluzie

In concluzie, castigarea la loto online este destul de provocatoare, deoarece acest tip de joc este bazat in mare parte pe noroc, iar sansele de a castiga sunt extrem de mici. Cu toate acestea, daca respecti sfaturile de mai sus si adopti una sau mai multe strategii discutate, iti poti mari sansele de castig pe termen lung.
Evitarea tiparelor comune si alegerea unui mix intre numerele frecvente si numerele mai putin frecvente, poate contribui de asemenea la cresterea sanselor de castig. Stabilirea unui buget si jucatul responsabil sunt aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont atunci cand joci la loto online.
In final, desi strategiile prezentate pot contribui la cresterea sanselor de castig pe termen lung, este important de amintit faptul ca jocul de loto online este in mare parte un joc de noroc, iar rezultatele sunt determinate aleatoriu.

Intrebari frecvente

Inca mai ai intrebari despre loto online? Hai sa vedem unele dintre cele mai frecvente intrebari, impreuna cu raspunsurile aferente.
Nu, chiar daca doua cazinouri diferite ofera pariuri de la aceeasi loterie, nu inseamna ca si cotele vor fi la fel. De exemplu, Superbet ofera la Grecia Kino 20/80 cota de 68.4 pentru un sistem de 3/3, in timp ce Betano ofera o cota de 71. Asadar, este mai rentabil sa joci la Betano in cazul acestei loterii, deoarece, pe termen lung, poti avea parte de castiguri mai mari.
Majoritatea operatorilor de jocuri de noroc online afiseaza pe pagina principala de loto online cele mai pariate loterii de la noi din tara. Acestea sunt: Polonia Multi Multi 20/80, Grecia Kino 20/80, Italia Win For Life 10/20, Ungaria Putto 8/20 sau Cehia Keno 12/60.
Da, unii operatori de jocuri de noroc care detin si agentii stradale in Romania, ofera pariuri loto si in intermediul agentiilor. Insa e posibil ca in agentiile fizice sa nu fie disponibile toate variantele pe care le gasesti pe platforma online. In schimb, in majoritatea locatiilor fizice, vei gasi de regula Lucky Six, Besix, dar si Polonia Multi Multi, Italia Win for Life, Grecia Kino si altele.