Top Strategii la Ruleta Pentru Castiguri Mai Mari

Exista numeroase strategii ruleta, tocmai din aceasta cauza in acest articol vom analiza unele dintre cele mai populare si eficiente strategii pentru a maximiza sansele de castig. Printre acestea se numara strategii precum Martingale, Fibonacci, Paroli, fiecare cu propriile avantaje si dezavantaje. Chiar daca fiecare rotire a rotii este independenta, iar rezultatul este complet aleatoriu, poti folosi diverse strategii pentru a-ti creste sansele de castig.

Insa inainte de a trece la prezentarea strategiilor propriu zise, este important sa intelegi ca nu exista o strategie ruleta sigura care sa-ti garanteze un castig la ruleta. Acest joc ramane unul de noroc, iar pentru a castiga, trebuie sa ai si multa sansa.

logo nou betano negru
100% Bonus pana la 1.000 RON
logo superbet
Bonus 1.200 RON + 300 Rotiri Gratis
logo fortuna
Bonus 1200 Rotiri Gratuite

Jocul de ruleta online este unul dintre cele mai cunoscute din aceasta industrie vasta a jocurilor de noroc. Acesta a devenit popular in randul jucatorilor timp de multi ani, fiind practicat pe intreg mapamondul. Nu este clar care sunt originile acestui joc, dar se crede ca aceasta a aparut in secolul al 17-lea in Franta.

Principalul element al jocului este bineinteles roata de ruleta, care poate sa contina 37 sau 38 de buzunare numerotate de la 0 la 36 sau 00 (in cazul ruletei americane). Exista mai multe tipuri de pariuri la ruleta, incluzand pariuri pe un singur numar, pariuri pe grupe de numere, pariuri pe culori, pariuri pe caracteristici ale numerelor (par/impar) si altele.

Strategii la ruleta: Introducere

strategii la ruleta trucuri pentru a mari sansele de castig
Asa cum ti-am spus putin mai sus in introducere, impreuna vom descoperi cele mai bune strategii de ruleta care-ti maresc sansele de castig la cazinourile online.
Majoritatea operatorilor online din Romania ofera si jocul de ruleta online live, deci chiar nu ar trebui sa-ti faci griji ca nu ai unde sa joci. Dar chiar si asa, daca un cazino nu ofera ruleta live, mai mult ca sigur vei gasi in oferta de jocuri de tip slot si jocuri de ruleta, dar care sunt gestionate de un software si nu de un dealer real.

Strategie ruleta Martingale

Am decis sa incep cu strategia Martingale deoarece este una dintre cele mai cunoscute strategii la ruleta, indiferent ca vorbim de jocuri de cazino sau pariuri sportive. Ea a fost conceputa pentru a recupera pierderile si pentru a obtine un profit oarecum mic, egal cu miza initiala. Ce inseamna mai exact strategia Martingale?
Principiul de baza al acestei strategii ruleta online este simplu: dupa fiecare pariu pierdut, trebuie sa dublezi miza. Astfel, atunci cand vei avea un pariu castigator, vei recupera pierderile anterioare si vei obtine un profit egal cu miza initiala. Strategia functioneaza cel mai bine la pariuri de cota 2, de exemplu: culoare rosie/neagra, numar par/impar.

Iata un exemplu pentru a intelege cum functioneaza aceasta. Sa spunem ca miza initiala este de 10 LEI.

 • Primul pariu – pariezi 10 LEI la ruleta pe culoarea neagra la ruleta
 • Daca pariul este pierzator, dublezi miza si pariezi 20 de LEI
 • Daca si acest pariu este pierzator, dublezi din nou miza si pariezi 40 de LEI
 • Sa spunem ca urmatorul pariu este castigator. In total ai pariat 70 de LEI (10+20+40), dar castigul obtinut este de 80 de LEI. Deci ai castigat in total 10 LEI.

Chiar daca aceasta strategie poate fi tentanta deoarece asigura un profit mic dar constant, exista cateva aspecte destul de importante pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand o utilizezi:

 1. Limite de pariuri – cazinourile online impun adesea limite pentru mizele minime si mizele maxime pe care le poti juca la ruleta. Utilizarea strategiei Martingale poate duce rapid la atingerea limitei maxime a mizei, ceea ce te poate impiedica sa-ti recuperezi pierderile.
 2. Limita bugetului – este important sa ai un buget de joc bine definit si sa fii pregatit sa-ti asumi riscul de a pierde o buna parte din el in timp ce utilizezi strategia Martingale.
 3. Riscul de a avea o serie lunga de pariuri pierzatoare – chiar daca sansele de a avea o serie lunga de pierderi sunt mici, acestea pot aparea si pot duce la pierderi importante de bani daca nu esti pregatit sa dublezi mizele in mod repetat.
In concluzie, strategia Martingale poate fi utila pentru a recupera pierderile si de a obtine un profit mic, dar necesita o gestionare atenta a bugetului si disciplina.
Singura intrebare pe care ar trebui sa ti-o pui este: merita si ai curaj sa risti o suma mare de bani ca sa recuperezi pierderile? Zic asta deoarece, in cazul in care incepi cu suma de 10 LEI si ai 7 pariuri pierzatoare la rand, la al 8-lea va trebui sa mizezi suma de 2560 de LEI. Ce faci daca si acest pariu este pierzator?
Insa chiar si asa, Martingale ramane una dintre cele mai bune metode de castig la ruleta.
2.500 RON + 500 Rotiri Gratis
2.000 RON + 150 Free Spins

1.050 Rotiri + 3.000 RON Bonus

Strategia Fibonacci pentru ruleta

Strategia Fibonacci este o alta strategie populara de pariere la jocul de ruleta. Aceasta se bazeaza pe secventa matematica Fibonacci si este formata din numere in care fiecare termen este suma celor doi termeni precedenti (1, 1, 2, 3, 5, 8, 13). La ruleta, intr-un live casino online, jucatorii folosesc aceasta secventa pentru a determina miza pariata.
In practica, strategia Fibonaaci functioneaza in felul urmator: incepi prin a alege o miza initiala si plasezi primul pariu folosind aceasta miza. Daca pariul este castigator, trebuie sa revii la inceputul secventei Fibonaaci si sa plasezi un alt pariu echivalent cu prima valoare din sirul Fibonacci. Daca pariul este pierzator, va trebui sa adaugi ultimele doua mize pentru a o obtine pe urmatoarea.
Asadar, daca de exemplu pariul a fost de o unitate, iar acesta a fost pierzator, urmatoarea miza plasata va fi tot de o unitate. Daca si urmatorul pariu este de asemenea pierzator, vei plasa o miza de doua unitati. Trebuie sa continui sirul Fibonacci pana cand obtii un pariu castigator, moment in care revii la inceputul secventei.
Strategia functioneaza cel mai bine pe pariuri de cota 3 si nu de 2 precum la Martingale. Pariurile de cota 3 la ruleta sunt urmatoarele: interval numar castigator (1-12, 13-24, 25-36) sau pariurile pe coloane.
Exemplu practic:
Miza initialaPariu castigatorPariu pierzator
Pariul 1 o unitateNUDA
Pariul 2 – o unitateNUDA
Pariul 3 – doua unitatiNUDA
Pariul 4 – trei unitatiDANU
Pariul 5 – o unitate  
Concret, dupa ce ai castigat pariul 4, va trebui sa revii la inceputul secventei si sa incepi din nou cu miza initiala.
Avantajul acestei strategii ruleta Fibonacci este ca, in comparatie cu Martingale, cresterea mizei nu este atat de rapida, ceea ce poate ajuta la o gestionare mai buna bugetului, a riscului si a pierderilor.
Dezavantajul acestei strategii este ca, spre deosebire de strategia Martingale, aici va trebui sa plasezi pariuri de cota 3. Astfel cresc sansele de a avea o serie mai lunga de pariuri necastigatoare.
Cu toate acestea, este important sa tii cont de limitele de miza stabilite de operatorul la care vrei sa joci.

Strategia D’Alembert

Strategia D’Alembert se bazeaza pe ideea ca, in medie, numarul de castiguri si pierderi este echilibrat pe termen lung. Scopul la aceasta strategie ruleta este de a echilibra mizele si de a obtine un profit modest in timp.
Aceasta strategie are randament cel mai bun la pariuri de cota 2, precum Martingale: culoare rosie/neagra sau numar par/impar. Trebuie sa incepi cu o miza initiala (de exemplu o unitate). Dupa fiecare pariu pierdut, cresti miza cu o unitate. Dupa fiecare pariu castigator, scazi miza cu o unitate.
Teoretic, numarul de castiguri si pierderi ar trebui sa fie oarecum egal pe termen lung, astfel incat strategia sa-ti ofere un profit modest.
Iti mai ramane de decis doar cand vrei sa inchei sesiunea de joc: atunci cand ai obtinut un anumit nivel de profit ori cand ai atins un anumit numar de pariuri. Stabileste-ti limite clare si tine-te de ele pentru a evita pierderile mari.
Este important de remarcat ca strategia ruleta D’Alembert nu garanteaza castigul, iar rezultatele variaza in functie de noroc.

Strategia Labouchere

Strategia Labouchere mai este cunoscuta si sub numele de „Sistemul Anularii”, deoarece aceasta se bazeaza pe scrierea unei serii de numere care reprezinta mizele. Scopul este de a sterge toate numerele din serie, ceea ce inseamna ca ai obtinut un profit.

Iata cum functioneaza aceasta schema ruleta:

 • Scrie un sir de numere care poate fi de forma 20 20 30 30 30 20 20
 • Miza pariului tau initial va fi egala cu suma primului numar si ultimului numar, mai exact 40 (20+20)
 • Daca primul tau pariu este castigator, cele doua numere sunt sterse din sir, iar sirul va deveni 20 30 30 30 20.
 • Urmatorul pariu va fi tot de 40, dar presupunem ca pariul este pierzator. Acest numar va fi adaugat la sfarsitul sirului, care va arata astfel: 20 30 30 30 20 40. Astfel, miza urmatorului pariu va fi de 60.
Obiectivul acestei strategii este sa ajungi sa stergi toate numerele din sir. In momentul in care se intampla acest lucru, inseamna ca ai un profit.
Strategia Labouchere necesita o planificare atenta a secventei de numere si este mai complicata decat alte strategii de pariere.

Trucuri ruleta – strategia Birarritz

Aceasta strategie a fost conceputa de Alexander Makarov, iar principiul de baza al strategiei este simplu: trebuie sa pariezi pe acelasi numar cu o miza constanta pana castigi. Daca ai 35 de pariuri la rand pierdute, dublezi miza.
De exemplu, pariezi 2 RON pe numarul 4. Daca dupa 35 de pariuri numarul 4 nu a iesit, incepand cu pariul 36 pariezi cate 3 RON. Daca nu iese nici pana la al 70-lea pariu, maresti miza la 6 RON si tot asa.
Strategia se bazeaza pe faptul ca orice numar va iesi la un moment dat, iar in momentul in care ai un pariu castigator, compensezi pierderile anterioare si faci si profit.
Insa aceasta strategie ruleta are si anumite dezavantaje. In primul rand, aceasta necesita foarte mult timp. Spun asta deoarece poti avea si 100 de pariuri la rand pana sa ai unul castigator. Si chiar si asa, profitul nu este foarte mare.
Si chiar daca ti se pare ca e imposibil sa nu prinzi un pariu castigator in cel putin 100 de invartiri ale ruletei, lucrurile nu stau chiar asa. Un numar ales are o probabilitate de reusita de 2.70%, ceea ce inseamna ca, teoretic, doar unul din 37 de pariuri este castigator.

Ponturi ruleta – James Bond

Strategia James Bond pentru ruleta este o metoda de pariere inspirata de celebrul personaj James Bond. Aceasta strategie implica plasarea unor pariuri care acopera o mare parte a tabelei de joc, oferind sanse mai mari de castig.

Sa pornim de la ideea ca incepi cu 20 de unitati. Pariezi 14 unitati pe numerele mari (19-36) ce au o cota de 2, 5 unitati pe numerele 13-18 (cota 6) si o unitate pe rezultatul „0” (verde). Posibilele castiguri sunt urmatoarele:

 1. Daca iti iese un numar din sirul 19-36, castigi 28 de unitati, iar profitul este de 8 unitati
 2. Daca iti iese un numar din sirul mic 13-18, castigi 30 de unitati, iar profitul este de 10 unitati
 3. Daca iti iese pariul pe 0 (verde), castigi 36 de unitati, iar profitul este de 16 unitati
 4. Daca iese un numar din sirul cel mai mic 1-12, ai pierdut si trebuie sa o iei de la capat, dubland miza de la 20 de unitati la 40 de unitati.
Probabilitatea de a avea un pariu castigator este de 67%, astfel castigul ar trebui sa vina destul de rapid. Personal iti recomand ca atunci cand ai castigat, sa te opresti din pariat si sa retragi castigurile.
Principalul dezavantaj consta in faptul ca daca vei avea cel putin trei pariuri necastigatoare la rand, va trebui sa investesti sume mari de bani in pariurile ulterioare.

Metode de castig la ruleta – pariezi contrariul

strategii ruleta online
O alta strategie de pariere la ruleta pe care o poti aplica este cea a contrariului. Ce inseamna asta? Teoretic, dupa o serie de cateva rezultate identice, exista o sansa destul de mare ca urmatorul rezultat sa fie diferit fata de precedentele.
De exemplu, la ruleta ai observat ca de cinci ori la rand a iesit un numar par. Pariezi apoi pe un numar impar in ideea ca seria numerelor pare trebuie sa se termine.

Cum alegi strategia potriva pentru a obtine castiguri la ruleta?

Alegerea strategiei potrivite pentru a obtine castiguri la ruleta depinde de mai multi factori precum: preferintele personale, nivelul de confort cu riscul asumat, bugetul disponibil.
Inainte de a alege o anumita strategie, asigura-te ca ai inteles regulile jocului de ruleta, a diferitelor tipuri de pariuri si cum functioneaza fiecare strategie de pariere.
Unele strategii ruleta implica riscuri mai mari, cum ar fi dublarea mizei dupa un pariu pierzator (Martingale), in timp ce altele vizeaza mentinerea unui nivel constant de pariere (D’Alembert). Alege intotdeauna o strategie care se potriveste cu toleranta ta fata de riscuri.
Decide ce vrei sa obtii din sesiunea de joc la ruleta. Vrei sa obtii castiguri mici, dar constante sau esti dispus sa-ti asumi riscuri mai mari pentru potentiale castiguri mai mari?
Este important sa-ti stabilesti un buget clar si sa te tii de el atunci cand joci la ruleta. Alege o strategie care se muleaza cel mai bine pe bugetul tau de joc si asigura-te ca esti pregatit sa-ti asumi anumite pierderi in cazul in care strategia nu se dovedeste a fi eficienta.
Poti lua in considerare si experienta ta anterioara la jocul de ruleta. Daca ai folosit in trecut cu succes o anumita strategie, ar fi indicat sa o folosesti tot pe aceea, deoarece esti familiarizat cu ea.
Intr-un final, iti reamintesc faptul ca nicio strategie ruleta nu este perfecta, care sa garanteze castiguri. Jocul de ruleta este bazat in mare parte pe noroc.

Avantaje si Dezavantaje de a folosi strategii la ruleta

Iata ce avantaje si dezavantaje poti avea atunci cand folosesti diferite metode de castig la ruleta.

Avantaje

 • O strategie poate ajuta la controlarea riscului si la stabilirea unor limite clare de mize, astfel incat sa nu depasesti bugetul stabilit
 • Anumite strategii ruleta sunt concepute pentru a maximiza sansele de castig pe termen lung.
 • Strategiile pot ajuta la stabilirea unor obiective clare pentru sesiunile de joc precum: obtinerea unui anumit profit sau limitarea pierderilor
 • Folosirea unei strategii te poate ajuta sa ramai concentrat si disciplinat in timpul jocului, deoarece ai un plan bine definit inainte de a incepe sa pariezi
 • Strategiile la ruleta te fac sa iei alegeri rationale si sa eviti deciziile impulsive care pot duce la pierderi semnificative
 • Exista o varietate de strategii disponibile pentru jocul de ruleta, ceea ce inseamna ca ai posibilitatea de a alege strategia care se potriveste cel mai bine preferintelor tale

Dezavantaje

 • Nicio garantie de succes – niciuna din strategiile prezentate mai sus nu-ti garanteaza castiguri constante si consistente la ruleta, deoarece jocul se bazeaza pe noroc
 • Utilizarea unor strategii ruleta precum Martingale poate duce la o crestere rapida a mizelor si, in cazul unor serii lungi de pariuri necastigatoare, la pierderi financiare semnificative
 • Limitari de miza – operatorii de jocuri de noroc online impun limite de miza, care afecteaza eficacitatea unor strategii care presupun o crestere rapida a mizelor
 • Complexitate – unele strategii pot fi destul de complexe si necesita o intelegere detaliata pentru a fi aplicate corect si eficient
 • Nu pot schimba avantajul casei – nicio strategie ruleta nu poate schimba avantajul casei in favoarea ta
 • Necesita o gestionare atenta a bugetului – utilizarea unei anumite strategii la ruleta necesita o gestionare atenta a bugetului pentru a evita pierderile mari si pentru a mentine controlul asupra pariurilor.

Trucuri ruleta: ce mai trebuie sa stii?

Atunci cand joci la ruleta, exista cateva trucuri care iti pot fi de folos in sesiunile de joc si care iti pot imbunatati sansele de castig.

In primul rand, asigura-te ca ai inteles regulile jocului de ruleta inainte de a incepe sa joci. Exista mai multe variante de ruleta, asa ca asigura-te ca esti familiarizat cu specificul variantei pe care o joci.
Exista o varietate de optiuni de pariuri la ruleta, inclusiv pariuri pe numar individual, pe grupuri de numere, pe culoare si multe altele. Intelegerea diferitelor tipuri de pariuri si a modului in care sunt platite poate fi cruciala pentru strategia ta de pariere.
Stabileste un buget clar de joc si respecta-l. Nu depasi limitele stabilite si nu juca niciodata banii pe care nu ti-i permiti sa-i pierzi sau pe cei care sunt destinati pentru alte lucruri esentiale.

Iti recomand sa joci variante de ruleta cu un singur zero (0) precum ruleta live europeana sau ruleta franceza. Aceste doua variante au un avantaj al casei mai mic comparativ cu variantele cu dublu 0 (ruleta americana online), ceea ce iti poate creste sansele de castig pe termen lung.

Nu plasa niciodata mize mari in incercarea de a recupera eventualele pierderi. Cel mai probabil, vei ajunge sa pierzi si mai mult. Ruleta este un joc de noroc, iar rezultatele sunt imprevizibile. Pastreaza-ti calmul si nu te lasa prins de emotiile momentului.

Parerea cazino-uri.ro despre strategii la ruleta

Noi, cei de la cazino-uri.ro, suntem de parere ca exista atat beneficii cat si limitari in utilizarea strategiilor la ruleta. In primul rand, acestea te ajuta la gestionarea bugetului si a riscului, ceea ce poate fi esential daca vrei sa te bucuri de o sesiune de joc intr-un mod responsabil.
Insa recunoastem ca nicio strategie nu poate garanta castiguri la ruleta. Jocul este bazat in mare parte pe noroc, iar rezultatele sunt determinat in mod complet aleatoriu. Asadar, chiar si cea mai elaborata strategie poate fi ineficienta, iar acest lucru se datoreaza si limitarilor impuse de cazinourile online, limitari care au rolul de a combate o strategie la ruleta.
In concluzie, utilizarea strategiilor la ruleta poate fi benefica in anumite circumstante, dar este important sa abordezi jocul cu o atitudine realista si sa te astepti la rezultate variate.

Strategii pentru castig la ruleta: Intrebari Frecvente

Incheiem acest articol cu o serie de raspunsuri la unele dintre cele mai frecvente intrebari despre strategiile la ruleta.
Nu, nu exista nicio strategie care sa garanteze castiguri la ruleta. Jocul este bazat pe noroc, iar rezultatele sunt determinate in mod complet aleatoriu.
Nu exista „cea mai buna strategie ruleta” pentru a castiga, deoarece un jucator poate alege o strategie in functie de preferintele personale, toleranta fata de risc si alte circumstante de joc.
Nu, nicio strategie la ruleta nu poate schimba avantajul casei in favoarea jucatorului. Avantajul casei este incorporat in design-ul jocului si nu poate fi influentat in niciun fel.
Nu, nu exista strategii la ruleta care sa fie 100% sigure. Toate strategiile implica un grad de risc, iar rezultatele variaza in functie de noroc si de circumstantele specifice ale fiecarei runde de joc.
Da, strategiile prezentate in acest articol pot fi aplicate in mod eficient si la cazinourile online. Iti recomand sa alegi un cazino online de incredere si licentiat si sa te asiguri ca respecti regulile si termenii de utilizare ai platformei respective.
Content Writer – Casino
Salut! Eu sunt Sorin, iar pasiunea pentru jocuri video mi-a dat sansa de a incepe o cariera in domeniul content writing-ului. Avand cunostinte si despre cazinourile online, am decis sa intru in acest domeniu si sa va ofer informatiile necesare despre acestea.
Alte articole utile: