Blackjack Reguli la Casino - Joaca 21 ca un Profesionist

Blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din lume. Cunoscut si sub denumirea de „21”, acest joc combina strategia, abilitatile matematice si norocul pentru a crea o experienta captivanta pentru jucatori de toate nivelele. In acest articol vom vorbi despre reguli blackjack, termeni folositi, optiuni de joc si altele, dar mai intai vreau sa-ti vorbesc putin despre originea acestuia.
Originea jocului este disputata si in acest moment, insa se crede ca a evoluat din mai multe jocuri de carti din Europa in secolele XVII si XVIII. Unele persoane spun ca radacinile acestui joc se gasesc intr-un joc francez de carti denumit „Vingt-et-Un”, extrem de popular in timpul epocii lui Ludovic al XV-lea.
In Statele Unite ale Americii, pentru a atrage jucatorii la mesele de joc, cazinourile ofereau un bonus special pentru mainile care contineau „as de pica” si „valet de pica” sau „as de pica” si „popa de trefla”. Aceasta combinatie a fost denumita „blackjack”, termen care a ramas si in zilele noastre.
Astazi, blackjack-ul este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino, ce se poate gasi la aproape orice cazino online din lume, fie in varianta traditionala, fie in diverse variatii. In continuare iti voi vorbi in detaliu despre toate regulile la blackjack 21.
logo nou betano negru
100% Bonus pana la 1.000 RON
logo superbet
Bonus 1.200 RON + 300 Rotiri Gratis
logo fortuna
Bonus 1200 Rotiri Gratuite

Blackjack reguli generale

reguli blackjack 21
Asa cum ti-am promis, voi vorbi despre regulile la blackjack online:

Valoarea cartilor

La blackjack, fiecare carte are o valoare numerica specifica care contribuie la totalul mainii. Aceste carti blackjack sunt evaluate astfel:

 • Carti cu cifre (de la 2 pana la 10) – aceste carti sunt evaluate conform cifrei pe care o afiseaza. De exemplu, cartea de 3 are o valoare de 3 puncte, cartea de 5 are o valoare de 5 puncte si asa mai departe pana la cartea de 10 care valoreaza 10 puncte.
 • Popa, Rege, Regina – aceste carti au o valoare de 10 puncte fiecare. Indiferent de culoare sau simbol, o carte de popa, rege sau regina contribuie cu 10 puncte la mana.
 • As – cartea de As are doua valori diferite: 1 punct sau 11 puncte, in functie de cea mai favorabila situatie pentru mana ta de joc. De exemplu, daca ai in mana un As si un 8, mana ta este evaluata la 9 puncte (1 pentru As si 8 pentru 8), dar daca ai un As si un 6, mana ta poate fi evaluata la 17 puncte (11 pentru As si 6 pentru 6). Acest lucru iti ofera flexibilitate in strategia de joc.
Aceste valori sunt folosite pentru determinarea punctajului total al unei maini de blackjack, intr-o runda anume. Scopul acestui joc este de a obtine o mana cat mai aproape de valoarea 21, dar fara a o depasi. Obtinerea unui total de 21 din primele doua carti (un As si o carte de 10 puncte) este cunoscuta sub numele de „Blackjack” si este cea mai buna mana posibila. Cu o astfel de mana, castigi automat runda de joc, cu exceptia cazului in care si dealerul are aceeasi mana.

Desfasurarea jocului

Jocul de blackjack la cazinouri online live este extrem de simplu. Desfasurarea jocului este urmatoarea:

 1. Plasezi pariul – inainte ca runda sa inceapa iar cartile sa fie distribuite, va trebui sa plasezi pariul. In functie de cazinoul la care joci, vei avea o limita minima si o limita maxima de pariere.
 2. Distribuirea cartilor – dupa ce ai plasat pariul, dealerul va distribui cate doua carti fiecarui jucator de la masa, incepand cu jucatorul din stanga sa si terminand cu el insusi. La majoritatea versiunilor de blackjack, cartile jucatorilor sunt distribuite cu fata in sus, in timp ce doar una dintre cartile dealerului este distribuita cu fata in sus.
 3. In functie de cartile pe care le-ai primit, va trebui sa decizi ce actiune intreprinzi, dar despre acestea vom vorbi putin mai tarziu.
 4. Dupa ce toti jucatorii de la masa au luat deciziile cu privire la mana lor de joc, dealerul dezvaluie cartea sa acoperita si trage carti pana cand mana sa atinge valoarea de 17 sau mai mare.
 5. Compararea mainilor – dupa ce toate deciziile au fost luate, mana ta este comparata cu cea a dealerului. Daca ai mai multe puncte decat acesta, dar valoarea lor nu depaseste 21, ai castigat. Daca ai o mana care a adunat mai mult de 21 de puncte, ai pierdut automat.
 6. Colectarea castigurilor – daca mana ta este castigatoare, vei primi valoarea castigului in functie de payout-ul cazinoului la care joci.

Optiunile jucatorului

In timpul unui joc de blackjack, ai mai multe optiuni disponibile pentru a-ti gestiona mana de joc si pentru a-ti imbunatati sansele de castig. Optiunile principale disponibile la un joc de blackjack sunt urmatoarele:

 1. Tragere carte (Hit) – ceri o alta carte de la dealer
 2. Stai (stand) – ramai cu mana actuala, fara sa mai primesti alte carti
 3. Dublare (Double Down) – daca ai incredere in mana ta, iti poti dubla pariul pentru a primi exact inca o carte de la dealer.
 4. Impartire (Split) – daca primesti doua carti de aceeasi valoare, le poti imparti in doua maini separate.
 5. Asigurare (Insurance) – daca dealerul are un As ca si carte expusa, poti plasa un pariu suplimentar de asigurare impotriva unui blackjack al dealerului.
Despre toate aceste optiuni vom vorbi mai pe larg in acest ghid.
2.500 RON + 500 Rotiri Gratis
2.000 RON + 150 Free Spins

1.050 Rotiri + 3.000 RON Bonus

Blackjack reguli pentru dealer

Dealer-ul trebuie sa respecte urmatoarele reguli blackjack pentru dealer:

Dealerul trebuie sa traga carti pana cand mana sa atinge sau depaseste un anumit numar de puncte. Valoarea de puncte la care trebuie sa se opreasca dealerul este de cele mai multe ori setata la 17, dar unele cazinouri online pe bani reali pot aplica regula „Soft 17”, unde dealerul trage o carte suplimentara atunci cand are un As si de 6 sau mai putin.

Dealerul, la fel ca si jucatorii de la masa, incearca sa obtina un total de puncte cat mai apropiat de 21 sau chiar 21, fara a depasi aceasta valoare. Dealerul isi dezvaluie cartea acoperita in momentul in care toti jucatorii au luat decizia cu privire la mana lor de joc, dar continua sa traga carti de joc pana cand mana sa atinge valoarea dorita.

Dupa compararea mainilor de joc dintr-o runda anume, dealerul plateste eventualele castiguri jucatorilor care au un total de puncte mai mare decat mana sa si va colecta pariurile celor care au maini cu un punctaj total mai mic sau egal cu a sa. Exceptie face cazul in care atat dealerul, cat si ceilalti jucatori au depasit 21 de puncte, caz in care dealerul nu colecteaza pariul.

Termeni folositi in jocul de blackjack

Precum la alte jocuri de noroc, si la blackjack exista anumiti termeni specifici. Atat in jocul de blackjack gratis online cat si la blackjack cu bani reali vei intalni urmatorii termeni:

 • Hit – termenul prin care poti cere o carte suplimentara de la dealer pentru a-ti imbunatati mana
 • Stand – acest termen indica faptul ca ai decis sa ramai cu actualele carti din mana si sa nu mai primesti alte carti de la dealer
 • Double down – termenul care arata ca ai decis sa-ti dublezi pariul si sa mai primesti fix o carte de la dealer
 • Split – este termenul folosit atunci cand ai doua carti de aceeasi valoare in mana si decizi sa le imparti in doua maini separate. Mainile split vor avea cate un pariu separat fiecare.
 • Bust – acest termen este folosit atunci cand cartile din mana ta au depasit valoarea de 21 si ca rezultat, pierzi automat runda respectiva.
 • Blackjack – este mana formata dintr-un As si o carte cu valoare de 10 puncte. Este cea mai buna mana posibila de Blackjack.
 • Insurance – este termenul folosit atunci cand decizi sa pariezi suplimentar impotriva unui posibil Blackjack al dealerului
 • Surrender – este folosit atunci cand renunti la jumatate din pariul initial, dupa ce dealerul dezvaluie cartea acoperita
 • Push – termenul folosit atunci cand suma cartilor pe care le ai in mana este egala cu cea a dealerului

Blackjack reguli: Cele mai importante optiuni de pariere

blackjack reguli generale
In continuare iti voi vorbi mai pe larg despre unele dintre cele mai importante optiuni de la masa blackjack.

Split

Optiunea „Split” in jocul de blackjack poate fi o miscare strategica pe care o poti face atunci cand primesti doua carti de acelasi fel. Aceasta optiune iti permite sa imparti mana in doua maini separate si sa le joci ca si cum ar fi maini individuale. Fiecare mana separata va primi o a doua carte pentru a completa perechea.
De exemplu, daca ai primit doua carti cu valoare de 4 sau doua carti cu valoare de 8, poti opta sa le imparti in doua maini separate. Daca ai decis sa faci split, va trebui sa plasezi un pariu separat pentru fiecare mana rezultata din impartirea cartilor.

Dupa ce mana ti-a fost impartita in doua maini separate, dealerul trage cate o carte pentru fiecare mana, completandu-ti perechile. Apoi va trebui sa decizi daca tragi carti suplimentare pentru fiecare mana, daca stai sau daca aplici alte optiuni disponibile precum double down.

O regula comuna la cazinourile online este ca un blackjack obtinut dupa Split nu se considera blackjack, ci doar o mana cu o valoare de 21 de puncte.

Dublare

Optiunea de „Dublare” este o alta miscare strategica pe care o poti face la jocul de blackjack, atunci cand crezi ca mana ta este favorabila. Optiunea iti permite dublarea pariului initial si primirea unei singure carti suplimentare de la dealer.
Poti decide sa dublezi pariul tau initial doar dupa ce primesti primele doua carti si inainte de a trage carti suplimentare. Daca ai decis sa dublezi, va trebui sa plasezi un pariu suplimentar egal cu pariul tau initial. Pariul suplimentar va fi adaugat la pariul initial, creand astfel un total dublat pentru mana respectiva.
Dupa ce ai dublat pariul, dealerul iti ofera doar o carte suplimentara. Aceasta este adaugata la mana de joc si nu-ti vor fi oferite carti suplimentare dupa aceasta. Dupa ce ai primit cartea suplimentara, mana ta este comparata cu cea a dealerului conform acestor reguli black jack.
Dublarea poate fi o miscare strategica puternica pe care o poti utiliza pentru a-ti maximiza castigurile atunci cand ai o mana puternica si crezi ca o carte suplimentara iti imbunatateste sansele de castig impotriva dealerului.

Abandon (surrender)

Optiunea de abandon (sau Surrender) este o strategie pe care o poti folosi atunci cand crezi ca sansele de a castiga sunt mici in comparatie cu cele ale dealerului. Optiunea de abandon este disponibila doar in anumite variante de blackjack si doar la anumite cazinouri online. Poti decide sa renunti la mana ta si sa primesti jumatate din pariul tau initial.
Exista doua tipuri de abandon: early si late. La Early Surrender, poti renunta la mana de joc imediat dupa ce ai primit cele doua carti. In Late Surrender, poti renunta la mana de joc dupa ce dealerul isi verifica mana. Aceasta optiune este mult mai rar intalnita la operatori.
Abandonul este avantajos atunci cand ai o mana foarte slaba, iar sansele de castig sunt minime. De ce spun asta? Deoarece recuperezi jumatate din pariul tau, limitand pierderile. Cu toate acestea, abandonul poate fi o alegere gresita atunci cand ai o mana cu potential de imbunatatire.

Asigurare (insurance)

Optiunea de asigurare (sau Insurance) este o miscare suplimentara pe care o poti face atunci cand dealerul are un As ca si carte expusa. Aceasta optiune iti permite sa plasezi un pariu suplimentar, care de obicei este jumatate din pariul tau initial, pentru a te asigura impotriva unui blackjack al dealerului.
Daca dealerul are un blackjack (adica o carte As si o carte de 10 puncte), pariul de asigurare iti este platit in raport de 2:1, ceea ce inseamna ca primesti de doua ori suma folosita la pariul de asigurare. Acest lucru va compensa pierderea pariului initial, insa daca dealerul nu are blackjack, vei pierde miza pariului de asigurare.
Unele strategii de blackjack recomanda sa nu folosesti optiunea de asigurare, deoarece aceasta mareste avantajul casei, iar folosirea optiunii pe termen lung poate duce la pierderi mai mari.

Reguli blackjack pentru variante alternative de joc

Asa cum iti spuneam mai sus in acest articol, exista mai multe variante de blackjack. Printre cele mai cunoscute variante alternative de blackjack este Blackjack cu mai multe maini (Multi-Hand). Iata ce black jack reguli se aplica la aceasta varianta:
 • Ai posibilitatea de a juca mai multe maini simultan, ceea ce iti ofera mai multe sanse de a castiga, dar si mai multe sanse de a pierde
 • Poti plasa pariuri pentru fiecare mana si poti lua decizii pentru fiecare mana in parte. Poti trage carti suplimentare (Hit), poti ramane la mana actuala (Stand), poti dubla (Double Down) sau poti imparti perechea (Split)
 • Regulile de baza ale jocului sunt aceleasi ca cele din jocul de blackjack traditional.
O alta varianta extrem de populara la operatorii de jocuri de noroc din Romania este cea de Speed Blackjack. Iata cateva reguli blackjack Superbet pentru aceasta varianta:
 • Ai un timp limitat de a lua decizii. Acest lucru ajuta la mentinerea unui ritm rapid de joc. De obicei, timpul limita este de aproximativ 10 secunde.
 • Trebuie sa iei decizii rapid cu privire la optiunile tale (hit, stand, double down sau split). In unele variante de Speed Blackjack, optiunile de joc sunt simplificate pentru a accelera jocul.
 • Plata castigurilor si colectarea pariurilor se face rapid, iar urmatoarea runda incepe imediat dupa finalizarea rundei anterioare.
In general, varianta Speed Blackjack ofera o experienta de joc mai dinamica si mai rapida, perfecta daca vrei sa joci mai multe maini de blackjack intr-un timp scurt.

Parere: E greu sa inveti regulile la blackjack?

Regulile de baza ale jocului de blackjack sunt relativ simple: acestea spun ca trebuie sa obtii o mana cat mai apropiata de 21 sau fix 21, dar fara a depasi aceasta valoare. Deciziile se bazeaza pe faptul ca poti trage carti suplimentare sau poti ramane cu mana curenta.

Dupa ce inveti regulile de baza, cel mai bun mod de a invata jocul de blackjack este sa il practici. Poti juca la mese de blackjack gratuite la cazinourile online in modul demo, dar tine cont de faptul ca acestea nu implica dealer real, cartile fiind impartite de un software al cazinoului. Insa toate aceste reguli blackjack 21 raman valabile si la acest tip de joc.
Jocul de blackjack la un nivel mai avansat poate fi dificil si poate necesita mai multa dedicare si timp. Insa daca vrei sa te bucuri de un joc simplu de blackjack, invatarea regulilor de baza nu este deloc grea.

Intrebari frecvente

La final, ti-am raspuns la cateva intrebari frecvente despre jocul de blackjack.

Da, poti juca blackjack gratis prin doua metode diferite: fie prin activarea unui bonus fara depunere la un cazino anume (daca este valabil), fie prin accesarea in mod demo a jocului. Bonusul fara depunere iti acorda de obicei o suma mica de bani pe care o poti folosi in sectiunile cazinoului online.
Din pacate, jocurile de blackjack free nu sunt cu dealer real, jocul fiind condus de software-ul cazinoului. In modul demo nu vei putea interactiona cu un dealer real sau cu alti jucatori de la masa.

Nu, nu gasesti mese de blackjack live la toate cazinourile online din Romania. Sunt operatori de jocuri de noroc online care ofera doar mese de ruleta sau baccarat live, dar nu si de blackjack. Insa stai fara griji, deoarece, la cel putin 85% din operatorii din Romania vei gasi mese de blackjack live.
Nu, nu ai nevoie de sume mari de bani pentru a juca blackjack live sau blackjack cu software. In general, cazinourile ofera mai multe mese cu limite diferite, pentru a satisface cerintele tuturor clientilor. De cele mai multe ori, mizele minime incep de la 5 RON, dar pot ajunge si la 1250 RON in cazul meselor VIP.
Content Writer – Casino
Salut! Eu sunt Sorin, iar pasiunea pentru jocuri video mi-a dat sansa de a incepe o cariera in domeniul content writing-ului. Avand cunostinte si despre cazinourile online, am decis sa intru in acest domeniu si sa va ofer informatiile necesare despre acestea.
Alte articole utile: